Προστασία από τον ήλιο με aloe vera

Χαίρομαι τον ήλιο με aloe vera

Το σημερινό μας post έχει να κάνει με τον ήλιο! Αυτόν τον υπέροχο, μοναδικό μεσογειακό ήλιο που μας φωτίζει, μας δίνει ζωή και μας θρέφει. Λούζει κυριολεκτικά τον τόπο μας σχεδόν όλο τον χρόνο και μας τροφοδοτεί με καλή διάθεση και φως.

Προστασία από τον ήλιο

Τι χρειαζόμαστε για να βγαίνουμε στον ήλιο άφοβα χωρίς να κινδυνεύουμε από τις παρενέργειές του; Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε ακούσει κατά καιρούς συμβουλές προστασίας της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματός μας.

Ένα βασικό βήμα είναι να βρούμε τα κατάλληλα προϊόντα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί να προστατεύουν την επιδερμίδα μας από την ακτινοβολία.

Aloe Via Προϊόντα Αντηλιακής Προστασίας

Η LR Health & Beauty μας προτείνει την σειρά Aloe Via Sun που περιέχει ό,τι χρειαζόμαστε. Είναι για όλα τα μέλη της οικογένειας, για κάθε τύπο επιδερμίδας και μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Μία ολοκληρωμένη σειρά με SPF 20 έως SPF 50 σε διάφορες υφές (λοσιόν, κρέμα, gel-κρέμα και σε spray), για το πρόσωπο και το σώμα.

Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των προϊόντων είναι η αλόη βέρα που λειτουργεί αναπλαστικά και ενυδατικά για την επιδερμίδα μας. Τέλος, όλα τα προϊόντα της σειράς LR Aloe Vera Sun έχουν αδιάβροχη σύνθεση και προστατεύουν τόσο από την ακτινοβολία UVA όσο και από την UVB. Το μόνο που μένει είναι να τα δοκιμάσεις!

Συμβουλές για προστατευμένη επιδερμίδα στον ήλιο

Πριν σε αποχαιρετήσω για σήμερα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου πολύτιμες συμβουλές για να μείνετε εσύ και όσοι αγαπάς προστατευμένοι κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.

α. Τα αντηλιακά με οργανικά φίλτρα, όπως αυτά της LR Aloe Via, για να απορροφηθούν από την επιδερμίδα και να αρχίσουν να δρουν χρειάζονται περίπου 30′. Εφάρμοσε το αντηλιακό πριν φύγεις από το σπίτι σε ικανή ποσότητα.

β. Χρησιμοποίησε αντηλιακό ακόμη κι αν παραμένεις κάτω από την ομπρέλα. Ο λόγος; Η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά την ύφανση της ομπρέλας και οι πέτρες και η άμμος αντανακλούν το 50% της ακτινοβολίας επάνω μας.

γ. Ανανέωσε το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες και μετά από κάθε βουτιά ή έντονη εφίδρωση. Ακόμα και στην περίπτωση που πρόκειται για αντηλιακό με αδιάβροχη σύνθεση όπως τα αντηλιακά της LR Aloe Via.

δ. Τα βρέφη και τα παιδιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκτίθενται απευθείας στην ηλιακή ακτινοβολία. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και προστατεύστε τα με την χρήση ομπρέλας, ρούχων, γυαλιών, καπέλων και σκιάστρων. Για τις μετακινήσεις οπότε και δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς η έκθεση στον ήλιο, συνιστάται η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

ε. Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες 11:00 – 16:00, καθώς ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερό του σημείο.

στ. Μην θεωρήσεις ότι εφαρμόζοντας ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, καλύπτεσαι για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο δείκτης προστασίας (SPF) είναι ένας αριθμός που δείχνει πόσες φορές επιπλέον μπορούμε να παραμείνουμε στον ήλιο χωρίς να υποστούμε τις βλαβερές συνέπειές του.

Τώρα που ξέρεις τα πάντα για την προστασία της επιδερμίδας σου από τον ήλιο, δεν μένει τίποτε άλλο από το να ετοιμάσεις βαλίτσες για τις καλοκαιρινές σου διακοπές!

Φιλικά,

Paraskevi Handwritten Signature

📷 Photo by RF._.studio: https://www.pexels.com/el-gr/photo/3618606/

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

About the author : Paraskevi Katsanaki